Delizie di arance / Orange delights

Delizie di arance varie

Ingredienti: bucce di arancia; succo di una arancia; zucchero.

Preparazione:
Tenere le bucce d’arancia in acqua fredda per un paio di giorni, cambiando l’acqua due o tre volte.
Cuocere le bucce cambiando l’acqua a metà cottura. La buccia è cotta quando un coltello o altro oggetto appuntito ci entra facilmente (circa 20-30 minuti). Colarle, passarle al setaccio e aggiungervi lo zucchero in pari peso.
Impastare il tutto con il succo di 1 arancia e cuocere fino ad ottenere una pasta compatta.
Far raffreddare, formare delle palline e passarle nello zucchero, nello ciocolata, nel noce di cocco, o in quello che vuoi.
------------------------------------------------------------

Orange delights 

Ingredients: orange rind, juice of 1 orange, sugar.

Preparation:
Keep the rind in cold water for 2-3 days, changing the water 2 or 3 times.
Cook the rind in boiling water, changing the water after about 10 minutes. The rind is cooked when a pointed object (knife) can easily penetrate it (20-30 minutes).
Dry the rind, put it through a food mill and add the same amount of sugar as the weight of the rind.
Add the orange juice, mix well and cook in a large pot or frying pan till the mixture becomes a compact mass.
Let it cool and then, using your hands or spoons, form little balls. Cover with sugar, powdered coco, coconut, or ground nuts.