Questa marmellata, di Giuliana, non è soltanto buona, ma è anche veloce da fare. I limoni contengono molto pectina naturale e quindi la ricetta non necessità molto cottura.
Ingredienti:
12 limoni
zucchero, come peso limoni
acqua, metà peso dei limoni
Preparazione:
Bucare la scorza con una forchetta e mettere i limoni a molle per tre giorni, cambiando l'acqua almeno due volte al giorno.
Il quarto giorno tagliare i limoni a metà e ogni metà a filetti di mezzo centimetro; togliere i semi.
Ora pesare lo zucchero.
Mettere i limoni al fuoco con acqua, portarlo a ebollizione e dopo 10 minuti aggiungere lo zucchero.
Cuocerlo fino alla giusta consistenza.
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Ingredients:
12 lemons
sugar, the same weight as the lemons
water, half the weight of the lemons
Preparation:
Puncture the lemon rinds with a fork, making sure not to puncture the inner pulp.
Cover the lemons with water for 3 days, changing the water at least twice daily.
On the 4th day cut the lemons in half and then slice the halves; slices should be no more than 1/4 inch thick. Be sure to remove seeds.
Weigh the sugar.
Put water and lemons in a stainless steel pot and boil for 10 minutes.
Add the sugar and cook to the right consistency.
Lemons contain a lot of natural pectin so you don't have to cook this marmalade for very long.
Ingredienti:
12 limoni
zucchero, come peso limoni
acqua, metà peso dei limoni
Preparazione:
Bucare la scorza con una forchetta e mettere i limoni a molle per tre giorni, cambiando l'acqua almeno due volte al giorno.
Il quarto giorno tagliare i limoni a metà e ogni metà a filetti di mezzo centimetro; togliere i semi.
Ora pesare lo zucchero.
Mettere i limoni al fuoco con acqua, portarlo a ebollizione e dopo 10 minuti aggiungere lo zucchero.
Cuocerlo fino alla giusta consistenza.
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Lemon Marmalade
Ingredients:
12 lemons
sugar, the same weight as the lemons
water, half the weight of the lemons
Preparation:
Puncture the lemon rinds with a fork, making sure not to puncture the inner pulp.
Cover the lemons with water for 3 days, changing the water at least twice daily.
On the 4th day cut the lemons in half and then slice the halves; slices should be no more than 1/4 inch thick. Be sure to remove seeds.
Weigh the sugar.
Put water and lemons in a stainless steel pot and boil for 10 minutes.
Add the sugar and cook to the right consistency.
Lemons contain a lot of natural pectin so you don't have to cook this marmalade for very long.