Fino ad oggi mi sono concentrata solo sulle ricette contenenti agrumi come uno degli ingredienti. Oggi ho pensato di allargarmi, proponendo la senape fatta in casa.
Da molti anni leggo gli ingredienti sulle etichette. É un bene e un male, perché so quello che compro, ma spesso, dopo aver letto le etichette non compro niente! Leggendo gli ingredienti della senape, ho notato che conteneva principalmente semi di senape e aceto. E adesso vi propongo la ricetta che ho provato varie volte e che ho trovato non solo eccellente ma anche facile e veloce.
Da molti anni leggo gli ingredienti sulle etichette. É un bene e un male, perché so quello che compro, ma spesso, dopo aver letto le etichette non compro niente! Leggendo gli ingredienti della senape, ho notato che conteneva principalmente semi di senape e aceto. E adesso vi propongo la ricetta che ho provato varie volte e che ho trovato non solo eccellente ma anche facile e veloce.
Ingredienti:
Semi di senape, sia bianche che nere o mescolate
Aceto
Sale
La quantità di ambedue gli ingredienti è uguale, per esempio 1 tazza semi e 1 tazza aceto.
Semi di senape, sia bianche che nere o mescolate
Aceto
Sale
La quantità di ambedue gli ingredienti è uguale, per esempio 1 tazza semi e 1 tazza aceto.
Preparazione:
Mescolare tutti gli ingredienti insiemi e lasciare riposare 24 ore.
Dopo 24 ore frullare il tutto fino alla consistenza che preferisci. Se risulta troppo densa aggiungere un altro po' di aceto.
Si può aggiungere anche dell'aglio, peperoncino o altre spezie a piacere.
Si può usare subito ma è meglio dopo qualche giorno in frigo.
Buon appetito
_________________________________________
When food shopping, I always look at a product's ingredients. I like to know what I am eating . It is said that if there are more than 5 ingredients or if you cannot understand what an ingredient is, it is best left at the grocer's. And so, I often leave the shop with a near empty bag.
If you look at the ingredients on the label of a jar of a good mustard , you will notice that the main ingredients are mustard seeds, vinegar, salt, spices and preservatives. I have a friend who grows mustard and sells the seeds, so I decided to try making mustard. Here is the recipe I developed.
Ingredients:
mustard seeds
vinegar
salt
Preparation:
Using equal amounts of vinegar and mustard seeds (for example 1 c seeds and 1 c vinegar), combine the 2 and let sit for 24 hours. The seeds will absorb the vinegar and soften. Using an immersion blender, blend the 2 ingredients until the desired consistency is reached. Add more vinegar if the mustard is too solid. Add salt.
You can also try to add other spices: garlic, thyme, etc.
This mustard is very strong flavored. It will mellow with time. It will keep in the fridge for months.
Mescolare tutti gli ingredienti insiemi e lasciare riposare 24 ore.
Dopo 24 ore frullare il tutto fino alla consistenza che preferisci. Se risulta troppo densa aggiungere un altro po' di aceto.
Si può aggiungere anche dell'aglio, peperoncino o altre spezie a piacere.
Si può usare subito ma è meglio dopo qualche giorno in frigo.
Buon appetito
_________________________________________
Homemade mustard
This blog has always been dedicated to citrus, but with the new year, 2018, I have decided to go beyond these heavenly wintery fruits and to branch out into other types of foods. We will see!When food shopping, I always look at a product's ingredients. I like to know what I am eating . It is said that if there are more than 5 ingredients or if you cannot understand what an ingredient is, it is best left at the grocer's. And so, I often leave the shop with a near empty bag.
If you look at the ingredients on the label of a jar of a good mustard , you will notice that the main ingredients are mustard seeds, vinegar, salt, spices and preservatives. I have a friend who grows mustard and sells the seeds, so I decided to try making mustard. Here is the recipe I developed.
Ingredients:
mustard seeds
vinegar
salt
Preparation:
Using equal amounts of vinegar and mustard seeds (for example 1 c seeds and 1 c vinegar), combine the 2 and let sit for 24 hours. The seeds will absorb the vinegar and soften. Using an immersion blender, blend the 2 ingredients until the desired consistency is reached. Add more vinegar if the mustard is too solid. Add salt.
You can also try to add other spices: garlic, thyme, etc.
This mustard is very strong flavored. It will mellow with time. It will keep in the fridge for months.